Urheiluhieronta

Mitä on urheiluhieronta?

urheiluhieronta

Perinteisessä hieronnassa lihaksia hierotaan pituussuunnassa ja huomio keskittyy pinnallisten lihasten käsittelyyn. Urheiluhieronnassa lihaksia hierotaan eri suuntiin ja myös syvempiin lihaskerroksiin vaikuttaen.

Urheiluhieronta perustuu klassiseen hierontaan , jota käytetään tyypillisesti ennen urheilusuoritusta, suorituksen aikana ja sen jälkeen. Hieronnan tarkoituksena on valmistella urheilija huippusuoritukseen, vähentää lihasten väsymystä,  rentouttaa lihaksia ja parantaa niiden verenkiertoa sekä aineenvaihduntaa. Urheiluhieronta lisää myös  jänteiden joustavuutta,  ievittää turvotusta, vähentää lihasjännitystä,  ja ennaltaehkäisee loukkaantumisia. Urheiluhieronnalla voi myös hoitaa ylirasituksesta johtuvia pieniä vammoja ja vaurioita. Hieronta lievittää myös  kipua ja sillä on positiivisia vaikutuksia stressiin. Urheiluhieronnassa käytetään tarvittaessa kylmä- tai lämpöhoitoa tehostamaan lopputulosta.

Urheiluhieroja  ymmärtää harjoittelun aikaansaaman rasituksen vaikutukset kehoon, sekä huomioi lihasten toimintaa jollekin tietylle lajille ominaisessa suorituksessa.

Kenelle urheiluhieronta sopii?

Urheiluhieronta sopii kaiken ikäisille, yhtä hyvin kilpaurheilijoille kuin satunnaisesti liikkuville tavallisille ihmisille. Urheiluhieronta on klassista hierontaa tehokkaampaa. Parhaan tuloksen saamiseksi siinä käytetään monipuolisempia otteita ja hoidon voimakkuutta säädellään parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi. Urheiluhieronta toimii myös erino

maisena lihashuoltona niin huippu-urheilijalla kuin kuntourheilua harrastavallakin. Urheiluhieronta toteutetaan aina yksilöllisesti asiakkaan toiveet ja tarpeet huomioon ottaen, palvelemaan asiakkaan senhetkistä tarvetta. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi suunnitellaan yhdessä hieronnan rytmitys ja arvioidaan aikataulu tulevan suorituksen suhteen sopivaksi.

Urheiluhieronnan vaikutukset

  • Urheiluhieronnalla vaikutetaan lihaksia valmistautumaan tulevaan urheilusuoritukseen
  • Hieronta edistää urheilijoiden lihasten palautumista rasituksesta
  • Tehostaa harjoittelua vilkastuttamalla aineenvaihduntaa ja ylirasitustilojen varhaisella havainnoimisella
  • Poistaa lihasjännityksiä ja lihaskovettumia
  •  Ylläpitää sidekudosten liikkuvuutta ja poistaa sidekudoskyhmyjä
  • Ennaltaehkäisee urheiluvammoja
  • Edistää urheiluvammojen paranemista
  • Vaikuttaa yleiseen rentoutumiseen

Lisää tietoa uhreiluhieronnan tärkeydestä lihashuollossa.